Infiniti počinje sa proizvodnjom luksuznih automobila u Kini

Izvor: Autorepublika.rs, 22.Sep.2014, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Infiniti počinje sa proizvodnjom luksuznih automobila u Kini

Nissan je saopštio da je danas objavio da će zajedničkim snagama, tj. sa partnerom Donfengom u Kini početi proizvodnju luksuznih automobila, za sad samo sa „Infiniti“ brendom koji je sastavni deo Nissan grupacije.
 
Ova dva partnera rekla su za Frans press u predstavništvu Nisana u Pekingu, da imaju u planu da povećaju rast prodaje pomenutih luksuznih automobila do čak 100 000 komada do 2018te godine, gde će polovina tih vozila biti proizvedena upravo u Kini. Ceo projekat startuje u Novembru, u centralnoj kineskoj provinciji Hubej.
 
Ovo je treća globalna proizvodna fabrika za modele “Infiniti”, gde su pređašnje dve smeštene u Japanu i Američkoj državi Tenesi.
 
Kompanija Donfeng je po veličini drugi proizvođač automobila u Kini. Pomenuta kompanija je u maju kupila 14,1% akcija Pežo-Sitroena za tri milijarde evra, što je veliki zalogaj za jednu kompaniju koja je u potpunosti u vlasništvu države Kine.
 

Nastavak na Autorepublika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autorepublika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autorepublika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.