21.10.2016 ::: Nissan postao najveći akcionar u Mitsubishi Motorsu

Izvor: AutoMagazin, 21.Okt.2016, 06:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

21.10.2016 ::: Nissan postao najveći akcionar u Mitsubishi Motorsu

Kupovinom udela od 34% za 2,2 milijarde američkih dolra, Nissan je zvanično postao najveći akcionar japanskog proizvođača automobila. Mitsubishi Motors Corporation tako je postala deo globalne alijanse Renault-Nissan, koja postoji 17 godina...

Zahvaljujući novom "transferu", Mitsubishi će dobiti snažnu podršku u oblasti menadžmenta i strategije od strane Nissana.

"Proširena >> Pročitaj celu vest na sajtu AutoMagazin << alijansa biće jedna od najvećih automobilskih grupacija na svetu, sa godišnjom prodajom 10 miliona vozila u fiskalnoj godini 2016. Spajanje sa Mitsubishi Motors gradićemo na preduzetničkom duhu i saradnji na nivou menadžmenta." - izjavio je Carlos Ghosn, šef alijanse Renault-Nissan, a sada i šef Mitsubishijha.

Automagazin.rs
Pogledaj vesti o: Nissan,   Renault

Nastavak na AutoMagazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoMagazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoMagazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.