Izvor: RTV 5, 09.Maj.2012, 00:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaturena puna vreća glasova (video)

Na biralištima u Gradskoj opštini Crveni Krst bilo je nepravilnosti, jednoglasno tvrde niški Preokret, Romska partija Jedinstvo i Nova Srbija.
"Sasvim sigurno je bilo neregularnosti na biračkim mestima, imamo informacije da je dolazila policija, kao i da su na nekoliko metara od birališta pojedine stranke delile promotivni materijal", kaže Đokica Milovanović iz Preokreta.
Zbog sumnji u regularnost izbornog postupka tri pomenute stranke tražile uvid u izborni material sa opštinskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << izbora u Crvenom Krstu. To je danas uradila Romska partija Jedinstvo. Nova Srbija i Preokret materijal će pregledati u naredna dva dana.
Nakon medijske konferencije Gradske izborne komisije na kojoj su saopšteni rezultati izbora, stigao je neočekivani rezultat pregleda opštinskog izbornog materijala u Crvenom Krstu.

"Pronašli smo oko hiljadu 'zaokruženih' listića za gradske izbore, dok opštinski materijal uopšte nije bio tamo. Listići su u neobeleženom džaku, bez kontrolnog listića.", kaže Milan Toskić, član Romske partije Jedinstvo.
Bojan Avramović, funkcioner Nove Srbije, koja je kao i Jedinstvo, tražila da pregleda izborni materijal, tvrdi da nije u pitanju slučajnot:
"Ovime su praktično fingirani gradski izborni zapisnici, namešteni rezultati izbora, a to nije mogao da uradi samo jedan čovek."
Predsednica Opštinske izborne komisije Crveni Krst, Velika Manić kaže da je džak sa listićima za opštinske izbore predate greškom, dok su u komisiji ostali glasovi za gradske odbornike. Ona je negirala navode da je sve izvedeno planski i dodala da je vreća sa listićima predata Gradskoj izbornoj komisiji.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.