Vulin: „Sistem socijalne zaštite veoma dobro funkcioniše u Nišu“ (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 28.Jul.2014, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: „Sistem socijalne zaštite veoma dobro funkcioniše u Nišu“ (VIDEO)

“Sa 700.000 korisnika i 2.000 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite, moramo da budemo vrlo precizni i racionalni u raspodeli onoga sa čime raspolažemo”, istakao je Aleksandar Vulin, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, na sastanku sa direktorima niških socijalnih ustanova.
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja podnosi najveći teret ekonomske krize.. I pored besparice, sistem socijalne zaštite veoma dobro funkcioniše u Nišu, rečeno je na sastanku. Dobra komunikacija i koordinacija Centra za socijalni rad sa resornom upravom, Niškom filijalom Pio fonda, Nacionalnom službom za zapošljavanje kao i ustanovama socijalne zaštite, čini ovaj sisem efikasnim i funkcionalnim. Podrška Ministarstva za rad neće nedostajati ni u narednom periodu, kaže ministar.
Ministar Vulin osvrnuo se i na nedavno usvojene izmene i dopune Zakona o radu koji uskoro stupa na snagu.
Ono što je nova Vlada obezbedila jeste milijarda dinara za subvencionisane kredeita za razvoj preduzetništva, a od ove godine kreće i primena Aktivnih mera zapošljavanja, koje će umnogome promeniti socijalnu i ekonosmku sliku Srbije na bolje, najavio je ministar Vulin.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.