Vulin: Razmotrićemo ideju o roditeljima-hranitelji

Izvor: JuznaSrbija.info, 03.Avg.2015, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Razmotrićemo ideju o roditeljima-hranitelji

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je danas u Nišu da će ministarstvo na čijem je čelu razmotriti ideju da se roditeljima teško obolele dece obezbede ista prava i naknade kao i hraniteljima

Peticiju za izjednačavanja prava roditelja i hranitelja pre dve godine je potpisalo više od 60.000 ljudi.

Vulin je rekao da Ministarstvo rada podržava svaku inicijativu koja pomaže boljem položaju roditelja, a posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << onih koji imaju decu sa posebnim potrebama, ali osim humanosti brine i o tome da mere koje preduzima budu trajne.

"Moramo da budemo i humani ali i pošteni i da kažemo koliko to košta i da li imamo novca za to. Ne možemo nekome da damo nešto što ćemo ukidati na šest meseci ili godinu dana", kazao je Vulin.

On je nakon obilaska Rusko-srpsko humanitarnog centra i dogovora da taj centar bude uključen u zbrinjavanje migranata u Srbiji naglasio da građani mogu da očekuju uskoro povećanje plata i penzija.

Vulin je istakao da će rast zarada biti finansiran iz realnih izvora, i dodao da u Srbiji nezaposlenost polako ali sigurno opada, dok industrijska proizvodnja raste.

"Zahvaljujući rastu zaposlenosti nivo uplata u penzioni fond je veći za osam do devet odsto mesečno, a time smo u ovom periodu na ime obaveznih dotacija iz državne kase za isplatu penzija uštedeli sedam milijardi dinara", kazao je Vulin.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.