Vlada ulaže do 5 miliona evra u niški aerodrom

Izvor: JužneVesti.com, 28.Jul.2014, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada ulaže do 5 miliona evra u niški aerodrom

Kako bi aerodrom “Konstanin Veliki” postao “stecište niskotarifnih avio-kompanija” Vlada Srbije uložiće u njegovo opremanje između tri i pet miliona evra, najavila je danas ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović.

Mihajlović, koja je uoči svečane sednice Vlade Srbije u Nišu obišla niški aerodrom, istakla je da se već sada priprema deo opreme u vrednosti od 1,5 miliona evra i da bi ona trebalo da stigne ove jeseni.

- Razgovarali smo kako da >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << stvorimo ambijent da niški aerodrom postane stecište niskotarifnih avio-kompanija i da već u 2015. godini ima oko 40.000 putnika, a u 2016. godini da dostigne 100.000 putnika - rekla je Mihajlović.

Kako je saopšteno iz Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije, ministarka je navela da se na stvaranju tog ambijenta radi u saradnji sa Direktoratom civilnog vazduhoplovstva Srbije, kao i da niški aerodrom mora da ima odgovarajuću opremu kako bi letovi mogli da se realizuju i po lošijim vremenskim uslovima.

Ministarka Mihajlović, navodi se u saopštenju, rekla je i da će Vlada, ako treba, pregovarati i zaključivati ugovore zajedno sa drugim aviokompanijama kako bi pomogla niškom aerodromu.

Kao prednosti niške vazdušne luke direktor aerodroma "Konstantin Veliki" Dragan Bugarinović naveo je njegovu odličnu lokaciju, blizinu Koridoru 10 i mogućnost da ponudi najniže cene niskotarifnim avio-kompanijama.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.