Izvor: JuznaSrbija.info, 29.Apr.2016, 12:47 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Veliki petak: Posna paradajz čorba i prepečen hleb
Poštujući današnji dan, Veliki petak i osećanja većine vernika, danas spremamo paradajz čorbu na vodi, iz niškog kraja, koja može biti veoma ukusna sa začinskim dodacima.
Potrebno je:
glavica crnog luka,
veza zeleni,
200 ml. paradajz pirea,
šolja pirinča,
bosiljak,
origano,
kašičica soli,
kašičica šećera, ljuta paprika
Priprema:
Iseckati >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << luk i zelen (šargarepa, celer, peršun, paškanat), posoliti i prodinstati na vodi.
Kada je već omekšalo dodati 200 ml paradajz pirea i 1 kašićicu šećera i dinstati jos 5 min.
Dodati 300 ml vruće vode.
Kada počne da vri, dodati šolju pirinča.
Kuvati još 10-tak minuta, pa dodati bosiljak.
Isključiti šporet, poklopiti i ostaviti na toploj ringli narednih 20 minuta.
Sližiti uz stari ili prepečen hleb, premazan belim lukom po ukusu.
Prijatno!
Nastavak na JuznaSrbija.info...