Veliki petak: Posna paradajz čorba i prepečen hleb

Izvor: JuznaSrbija.info, 29.Apr.2016, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliki petak: Posna paradajz čorba i prepečen hleb

Poštujući današnji dan, Veliki petak i osećanja većine vernika, danas spremamo paradajz čorbu na vodi, iz niškog kraja, koja može biti veoma ukusna sa začinskim dodacima.

Potrebno je:

glavica crnog luka,

veza zeleni,

200 ml. paradajz pirea,

šolja pirinča,

bosiljak,

origano,

kašičica soli,

kašičica šećera, ljuta paprika

Priprema:

Iseckati >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << luk i zelen (šargarepa, celer, peršun, paškanat), posoliti i prodinstati na vodi.

Kada je već omekšalo dodati 200 ml paradajz pirea i 1 kašićicu šećera i dinstati jos 5 min.

Dodati 300 ml vruće vode.

Kada počne da vri, dodati šolju pirinča.

Kuvati još 10-tak minuta, pa dodati bosiljak.

Isključiti šporet, poklopiti i ostaviti na toploj ringli narednih 20 minuta.

Sližiti uz stari ili prepečen hleb, premazan belim lukom po ukusu.

Prijatno!

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.