Večeras Saša Trajković peva za gladne i siromašne sugrađane

Izvor: RadioCity.rs, 24.Apr.2014, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras Saša Trajković peva za gladne i siromašne sugrađane

Večerašnja akcija je zamišljena kao koncert Saše Trajkovića - Big Saleta, koga će se mnoge Nišlije setiti kao veoma uspešnog takmičara u šou  programu "Ja imam talenat". 
A ko je Big Sale? Na promotivnom sajtu za knjigu Nišlije Dejana Stojiljkovića "Duge noći i crne zastave" stoji da je Saša Trajković - Big Sale, muzičar i kantautor rođen 25.12.1973. u Nišu.
Svoje muzičke početke imao je tokom devedesetih u bendovima Katarza, Pinheads, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << Crni Agresor i Stentor. Najviše se zadržao u Stentoru koji je jedno vreme važio za kultni metal bend i sa kojim je izdao jedan album. Nakon početnih rokerskih i heavy metal radova, po otkrivanju pravoslavne duhovnosti te stare srpske i vizantijske muzike Saša pravi veliki zaokret i u potpunosti menja muzički stil i izraz. Poduhvat nazvan "Serbon" nastao je 2003. godine i predstavlja specifičan spoj rock'n'rolla i tradicoinalne balkanske muzike.

Portal balkanrock.com u najavi prvog Trajkovićevog albuma daje obrazloženje "poduhvata Serbon": 
"Poduhvat pod nazivom “Serbon”, nastao je kako Saša kaže kao vid samoodbrane u vreme skrnavljenja i velikih progona suštine postojanja vrednosti dostojne svog imena. “Korenom je vezan za zemlju porekla, a mišlju za nebo i beskraj. Izrazom jedinstveno, a pod uticajem svega što sam, tokom života, doživljavao i doživljavam kao dobru muziku, nadu i poruku”- rekao je Saša Trajković, ljudima poznatiji kao Big Sale, o svom poduhvatu."
Sa numerom “Bistra voda” nastupio je u takmičarskom šou “Ja imam talenat”, nakon koga je osvojio publiku svojim silnim glasom.
Koncert počinje u 20 sati u prostorijama plesnog kluba "STEP", u Rentgenovoj ulici.
Ulaznica za koncert popularnog Big Saleta, biće, kao i uvek do sada, nešto od dugotrajnih namirnica ili sredstava za higijenu.

Grupa za pomoć ugroženim Nišlijama tradicionalno već tri godine za redom organizuje humanitarne koncerte i akcije kako bi pomogli svojim najugroženijim sugrađanima. Prikupljena pomoć daje se najsiromašnijim porodicama u Nišu koje se nalaze na rubu opstanka, koje su pogođene nekom bolešću ili gubitkom nekog člana porodice.
Iako su sve akcije bile svaka na svoj način lepe, sigurno je najmasovnija bila humanitarna utakmica sa zvezdama fima "Montevideo Bog te video". Tom prilikom je prikupljeno preko dve tone hrane koja je podeljena najugroženijim porodicama u Nišu. 

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.