UPSS nezadovoljan raspodelom sredstava na manjem medijskom konkursu - odbio novac!

Izvor: RadioCity.rs, 28.Jul.2016, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UPSS nezadovoljan raspodelom sredstava na "manjem" medijskom konkursu - odbio novac!

Projekat koji su podneli za kofinansiranje a odnosi se na realizaciju monitoringa načina izveštavanja medija budžetski vredan 660 000 dinara struna komisija je odlučila da podrži sa 270 000 što je "stanare" dovelo do odbijanja te svote jer je, prema njihovom mišljenju, "opredeljeni iznos besmislen i onemogućava ozbiljnu realizaciju takvog monitoringa".
Pored toga, UPSS smatra da je takva odluka od strane grada zapravo "ružna poruka da takvu vrstu javne kontrole rada medija, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << i načina tošenja novca građana zapravo ne želi".

Kako naglašavaju UPSS, LAF i BIRODI, sam projekat kojim su konkurisali za sredstva grada Niša je veoma zahtevan u smislu učešća desetak medijskih profesionalaca, pošto se radi o čitavom nizu "medijskih, socioloških, softverskih ili administrativnih aktivnosti" te je sa opredeljenih 67 000 dinara bruto mesečno, u toku 4 meseca, nemoguće realizovati projekat na kvalitetan način.
"Grad Niš je na taj način propustio priliku da prvi u Srbiji finansijski podrži monitoring načina izveštavanja medija čiji se projekti sufinansiraju iz budžeta, te na taj način učini mali istorijski iskorak u unapređenju profesionalnih i etičkih standarda u medijskoj sferi." - navodi se u saopštenju.

UPSS je da podsetimo, Nišlijama već dve godine poznato kao udruženje građana koje se zalaže za sistemsko uvođenje komunalnog reda u grad. U tom periodu održali su čitav niz protestnih šetnji a početkom ove godine podneli su i niz krivičnih prijava protiv tadašnjeg gradskog rukovodstva i direktora javno -komunalnih preduzeća u gradu.
Od nedavno Udruženje se aktivnije zalaže za vraćanje prava na javni regionalni servis u Nišu a kako nagoveštavaju objavama na Fejsbuk strani UPPS-a i u fazi su stvaranja Internet televizije.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.