U Nišu prazna pijaca, a skupa salata

Izvor: JuznaSrbija.info, 26.Apr.2015, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu prazna pijaca, a skupa salata

Da li zbog predhodnih praznika, koji su ispraznili već ionako tanke novčanike stanovnike Niša, ili iz nekog drugog razloga, pijaca u niškom naselju Durlan je neuobičajeno prazna za pazarni dan.

Tek poneki prolaznik i kupac obilazi ionako slabu ponudu na tezgama.

U zatvorenom delu pijace ponuda je nešto bolja, ali kako kažu domaćice, to je skupa roba i uglavnom iz uvoza.

Cene povrća prevazilaze sva očekivanja, a u tome prednjači zelena salata, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << gde se glavica kreće u proseku 40 do 50 dinara. Nešto jeftinija salata se može naći ispred pijace, kod takozvanih "domaćih" proizvođača, za oko 25-30 dinara.

Kupci na pijaci se jednoglasno slažžu da je meso najjeftinije. Svinjski but i vrat se može kupiti za cenu od 340,00 do 380,00 dinara za kilogram.

Privatni pekari se utrkuju ko će dati bolju ponudu za veknu hleba, tako da može naći i za 28 dinara.

Od mlečnih proizvoda najviše se kupuje nemasni sitni sir ( sir za pitu), za prosečnu cenu od 180-200 dinara.

Prodavci se nadaju da će potražnja biti bolja u narednim danima zbog predstojećih prvomajskih praznika.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.