Tribina „Niš u Prvom svetskom ratu“

Izvor: RadioCity.rs, 23.Jul.2014, 02:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina „Niš u Prvom svetskom ratu“

Istorija grada, njegovo kulturno nasleđe, gradski život i gradsko sećanje podvojeni su od današnjeg Niša i njegovog kulturnog, društveno-političkog i svakodnevnog života.
Verujući da su život i razvoj jednog grada kontinuirani procesi, sa svim protivrečnostima i izazovima, Media i reform centar Niš organizuje tribinu o gradu tokom Prvog svetskog rata.
Tema tribine biće izmeštanje prestonice u Niš – kako je to doprinelo razvoju gradskog i građanskog života, infrastrukture, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << navika i običaja lokalne zajednice.

„Želja nam je da pokrenemo ideje i inicijative koje će doprineti valorizaciji našeg kulturno-istorijskog nasleđa i da skrenemo pažnju savremenog čoveka na slojevitost i složenost gradskog života kako bi se podigla svest o potrebi zaštite i očuvanja materijalnog i nematerijalnog nasleđa Niša.
Takođe, smatramo veoma važnim učešće predstavnika lokalne samouprave, civilnog sektora, nauke, umetnosti i turizma, koji znanjem i idejama mogu podstaći dijalog i nove inicijative za razvoj građanske svesti i očuvanje kulturno-istorijskog nasleđa i kontinuiteta gradskog života Niša“, navode organizatori tribine.
Učesnici tribine biće Vidosav Petrović, autor knjige "Ratna prestonica Niš: 1914-1915", kao i istoričari Boban Janković i Dalibor Velojić. Moderator će biti Vladimir Đorđević, bloger i kolumnista iz Niša.




Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.