Transformaciju preduzeća prilagoditi našem standardu (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 25.Nov.2014, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Transformaciju preduzeća prilagoditi našem standardu (VIDEO)

Fiskalnom strategijom predviđen je Program restrukturiranja javnih i javno-komunalnih preduzeća. Tim povodom je, nakon serije javnih rasprava na temu transformacije ovih preduzeća, održan sastanak u Regionalnoj privrednoj komori u Nišu, a zaključeno je da javno-komunalna preduzeća ipak moraju da ostanu pod javnom kontrolom.
Kada se govori o transformaciji i restrukturiranju neophodno je napraviti razliku između javnih i javno-komunalnih preduzeća. Budući da se rad ovih drugih >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << neposredno tiče javnog dobra, izmene koje se tiču njihovog poslovanja moraju biti mnogo blaže, zaključeno je na sastanku održanom u Nišu.
Na sastanku održanom u Regionalnoj privrednoj komori u Nišu predstavljena su i iskustva Hrvatske i Slovenije koja se tiču restrukturiranja javnih i javno-komunalnih preduzeća.
Simončič je zaključio da ne treba kopirati najrazvijenije države, budući da one raspolažu mnogo većim budžetima, već da transformaciju prilagodimo našem standardu i ugledamo se na države koje su prošle kroz situaciju sličnu našoj danas.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.