Težak poraz u Čačku udaljio Radnički od Evrope

Izvor: JužneVesti.com, 04.Maj.2016, 01:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Težak poraz u Čačku udaljio Radnički od Evrope

U jednoj od najbitnijih utakmica u sezoni niški Radnički doživeo je ubedljiv poraz na gostovanju čačanskom Borcu - 4:1 (1:0). Trostruki strelac za domaće bio je Đuro Zec, jedan gol postigao je Lazar Jovanović, a počasni pogodak za Nišlije delo je Darka Bulatovića.

Gradski stadion u Čačku po drugi put ove sezone bio je “neosvojiva tvrđava” za niški tim, a njegovi fudbaleri po treći put pognute glave napustili su teren posle megdana sa Borcem >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << .

Na terenu, koji je više bio blatnjav, nego travnat, zbog obilnih padavina prethodnih dana igra niškog tima potpuno se raspala. U meču koji je okaraketrisan sa prefiksom “evropski” fudbaleri Radničkog su odigrali jako slabo i drugi put u plej-ofu primili 4 gola na gostovanju.

Kiks Nišlija iskoristila je Vojvodina, koja je trijumfom na Banovom brdu nad Čukaričkim preskočila niški tim i sada je ona na 4. mestu koje vodi u Evropu sa 2 boda više 3 kola pre kraja šampionata.

Borac je poveo u 24. minutu. Posle kornera sa desne strane Marko Tomić, koji je na ovom meču iz veznog reda prebačen na poziciju štopera, kratko je odbio loptu, a na nju je u punom trku natrčao Đuro Zec i na prvu iz voleja pogodio sam ugao gola Jovanovića za 1:0.

U izuzetno lošim uslovima za igru, ili bolje rečeno neuslovima, fudbaleri Radničkog su teško uspevali da povežu nekoliko pasova i jedinu priliku imali su preko Petra Đuričkovića, koji je u 32. minutu, na asistenciju Mrkića, uputio jak šut ka golu Bajića, ali je čuvar mreže Čačana ukrotio taj udarac.

Nakon minimalne prednosti na poluvremenu, domaćin je prednost udvostručio u 57. minutu. Darko Zorić je pravovremeno uposlio raspoloženog Zeca, koji je bez pomuke predriblao Đorđevića i iz izgledne pozicije po 2. put savladao Jovanovića - 2:0.

Već u 66. minutu nezaustavljivi Zec postigao je het-trik. Lazar Jovanović je sa ivice šesnaesterca pronašao usamljenog i od strane niške odbrane zaboravljenog saigrača na drugoj stativi kome nije bilo teško da i po treći put matira nemoćnog čuvara mreže Radničkog - 3:0.

Potpunu kapitulaciju niški tim potpisao je u 77. minutu. Zec se ovog puta našao u ulozi asistenta, kada je posle upotrebljive lopte zaobišao golmana Nišlija i na gol-liniji pronašao zaboravljenog Jovanovića kome nije bilo teško da sprovede loptu u nebranjenu mrežu.

Počasni pogodak za niški sastav postigao je Darko Bulatović. Posle centaršuta Vladimira Đorđevića sa desne strane, levi bek niškog tima iz voleja sa nekih desetak metara od gola sproveo je loptu do mreže i postavio konačan rezultat meča - 4:1.

U narednom kolu, koje je na programu predstojećeg vikenda, Radnički gostuje na Banovom brdu ekipi Čukaričkog, dok Borac na svom terenu dočekuje drugi tim sa juga Srbije - surdulički Radnik.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.