Tehnička akademija za rad u automobilskoj industriji

Izvor: NiskeVesti.rs, 24.Avg.2016, 20:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tehnička akademija za rad u automobilskoj industriji

Preko projekta „Tehnička akademija“ u Nišu će se organizovati obuku kadrova za osposobljavanje za rad u automobilskoj industriji, rečeno je predstavljanju ovog projekta u Regionalnoj privrednoj komori Niša. Edukaciju za oko 300 polaznika sprovode austrijski Institut za strukovno obrazovanje odraslih, Institut za društvena istraživanja iz Beča i Ustanova za obrazovanje odraslih Callidus iz Hrvatske.

O projekatu „Tehnička akademija“ predstavnici Regionalne privredne >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << komore Niša i Privredna komora Austrije razgovarali su još marta prošle godine. Sada su se stvorili uslovi da projekat zaživi i preko kojeg će biti ospsosbljeno za rad u automobilskoj industriji između 250 i 300 radnika.
„Pored potreba koje će prijaviti same kompanije i pored lica koja su već u radnom odnosu, treba da se obezbedi mogućnost i nezaposlenim licima da ta takođe mogu da pohađauju ovaj kurs kako bi se poboljšala njihova pozicija na tržištu“, rekao je u RPK Niš, Jurgen Grandits sa Univerziteta za obrazovanje odraslih u Austriji.
Preduzeća sama mogu da prijave svoje potrebe za obrazovanjem stručnih kadrova i na osnovu toga kreiraće se nastavni planovi i programi.
Stvoriće se mogućnost i za privlačenje stranog kapitala i investitora koji bi poslovali u vašoj zemlji i iskoristili potencijal stručnih kadrova“, dodaje Jurgen Grandits.
Program obuke bi trebalo da traje 300 dana i planirana je obuka trenera koji će svoja znanja prenositi drugima. Na sastanku je rečeno i da postoji mogućnost da se za ovaj projekat obezbede sredstva preko Austrijske razvojne agencije za realizaciju projekta.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.