Statistika: porasla proizvodnja, opala nezaposlenost

Izvor: JuznaSrbija.info, 05.Sep.2015, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Statistika: porasla proizvodnja, opala nezaposlenost

Statistički podaci niške Uprave za privredu pokazuju da je industrijska proizvodnja u gradu na Nišavi u prvih šest meseci ove godine veća za 27,7 odsto u odnosu isti period prošle godine.

Posmatrano po industrijskim granama, najveći rast ostvaren je u proizvodnji prehrambenih proizvoda – čak 42,7 odsto. Proizvodnja hemikalija i hemijskih proizvoda uvećana je za 35,9 odsto, a proizvodnja električne opreme za 21,4 odsto. Porasla je i proizvodnja metalnih proizvoda, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << ( osim mašina) za 12 odsto, dok je proizvodnja računara, elektronskih i opštičkih proizvoda uvećana za 3,7 odsto.

Pad proizvodnje i to od čak 81,4 odsto zabeležen je u proizvodnji proizvoda od gume i plastike, proizvodnja mašina i opreme opala je za 41,7 odsto, a proizvodnja odevnih predmeta manja je za 35,8 odsto.

Rast industrijske proizvodnje u prvoj polovini 2015. godine, u Nišu je praćen smanjenjem broja nezaposlenih.

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje na kraju juna meseca ove godine posao su u Nišu čekale 33.242 osobe, dok je na kraju juna 2014. godine posao čekalo 36.320 osoba, što je za 8,47 odsto manje.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.