Stanković novi ministar zdravlja

Izvor: RTS, 07.Feb.2011, 17:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanković novi ministar zdravlja

Zoran Stanković predložen za novog ministra zdravlja u Vladi Srbije, odlučilo Predsedništvo G17 plus.

Na sednici Predsedništva stranke G17 plus Zoran Stanković predložen je za novog ministra zdravlja u Vladi Srbije.

Potpredsednica stranke Snežana Samardžić Marković rekla je da je predsedništvo stranke Stankovića izabralo jednoglasno, a na predlog predsednika G17 plus >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Mlađana Dinkića.

"Smatramo da će Stanković biti prihvatljiv kandidat za ministra zdravlja i za ostatak vladajuće koalicije", rekla je potpredsednica G17 plus i dodala da je Stanković nestranačka ličnost.

Samardžić-Marković je podsetila da je Stanković bio načelnik Vojno-medicinske akademije i ministar odbrane i dodala da "ima veliko iskustvo u državnoj upravi".

Ministarka je najavila će stranka o odluci obavestiti premijera Srbije Mirka Cvetkovića.

Biografija Zorana Stankovića

Zoran Stanković je rođen 1954. godine u selu Trgovište, kod Vladičinog Hana. Završio je Medicinski fakultet Univerziteta u Nišu. Postdiplomske studije medicine završio je 1997. godine na Vojnomedicinskoj akademiji.

Stanković je radio kao specijalista sudske medicine i patologije, a 2002. godine je postao načelnik VMA. Na tom položaju nalazio se do 2005. kada je izabran na mesto ministra odbrane, umesto smenjenog Prvoslava Davinića.

Funkciju ministra odbrane je vršio i posle razdruživanja Srbije i Crne Gore, do 15. maja 2007, kada je za ministra odbrane Republike Srbije izabran Dragan Šutanovac.

Doskorašnji ministar zdravlja Tomica Milosavljević podneo je ostavku 28. januara zbog, kako je obrazložio, "duboko ličnih razloga".
Pogledaj vesti o: Zoran Stanković

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

G17 predlaže Stankovića za ministra

Izvor: B92, 07.Feb.2011

Beograd -- G17 plus predložila je za novog ministra zdravlja Zorana Stankovića, nekadašnjeg ministra odbrane SCG i načelnika Vojno-medicinske akademije...Odluku, koja je doneta na sednici Predsedništva stranke, saopštila je funkcionerka G17 plus Snežana Samardžić-Marković...Stankovića su za...

Nastavak na B92...

Zoran Stanković novi ministar zdravlja

Izvor: Blic, 07.Feb.2011

BEOGRAD - Novi ministar zdravlja biće bivši ministar odbrane SCG Zoran Stanković, odlučilo je Predsedništvo stranke G17 plus na sednici na kojoj pored lidera Mlađana Dinkića prisustvovali i svi visoki funckioneri. G17 plus, prema stranačkoj podeli u vladajućoj koaliciji, pripada ministarstvo...

Nastavak na Blic...

Zoran Stanković vs farmakomafija

Izvor: S media, 07.Feb.2011

General-major Zoran Stanković, kojeg je Predsedništvo G17 PLUS predložilo za novog ministra zdravlja, javnosti je poznat kao čovek koji se veoma odlučno suprostavio farmakomafiji. S media portal podseća na njegove hrabre istupe protiv onih koji su želeli da nametnu veštačke dugove VMA, a potom...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.