Socijalna davanja za 2014. bez umanjenja (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 03.Dec.2013, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Socijalna davanja za 2014. bez umanjenja (VIDEO)

Jedina stavka u budžetu grada Niša za 2014. godinu, koja nije pretrpela umanjenje, jeste linija socijalnih davanja, rekli su Ljubivoje Slavković, zamenik gradonačelnika, i Branislav Ranđelović, gradski većnik, na svečanosti povodom 3. decembra, Svetskog dana osoba sa invaliditetom u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju.

Za Materijalno najugroženije građane, kao i 13 organizacija koje okupljaju osobe sa invaliditetom, biće dovoljno para u budžetu grada Niša za narednu godinu. Uštede u gradskoj kasi neće pogoditi najsiromašnije, rečeno je na svečanom prijemu povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom .
Poslednjih godina, posle donošenje ključnih zakona koji regulišu status invalidnih lica, puno toga urađeno je na poboljšanju njihovog socioekonomskog statusa, ali još uvek ima dovoljno prostora da institucije lokalne samouprave brže i efikasnije sprovode podzakonske akte, ali i sopstvene odluke, kako bi se osobama sa invaliditetom olakšao svakodnevni život, obrazovanje i rad.
Svečani prijem u Regionalnom centru, kao i direktan kontakt članova niških udruženja osoba sa invaliditetom sa predstavnicima gradskih institucija, govori u prilog činjenici da grad Niš nastavlja politiku inkluzije i socijalno odgovornog ponašanja prema osobama sa invaliditetom.
 
 

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.