Skupština Niša: Usvojeno zaduživanje grada

Izvor: JuznaSrbija.info, 05.Mar.2015, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Niša: Usvojeno zaduživanje grada

Odbornici Skupštine grada usvojili su danas pre podne izmenjenu odluku o zaduživanju grada, koja će omogućiti Nišu da jednu kreditnu liniju za infrastrukturne projekte i refinansiranje starih kredita, uzme kod Evropske banke za obnovu i razvoj.

Gradonačelnik Niša, Zoran Perišić kaže da je EBRD ponudila kamatu do 3%, dok komercijalne banke nude kredite sa kamatom od 5%, što će gradu obezbediti jeftinije zaduženje i uštede.

Pregovori sa EBRD će trajati >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << još oko desetak dana, dodao je Perišić.

Perišić se osvrnuo i na račun Gradske toplane, koji je u blokadi i rekao da će taj problem biti rešen, a da će grejenja u gradu biti i da građani ne moraju da brinu.

Sednica je trajala neuobičajno kratko i završena je već u prepodnevnim satima.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Niš se zadužuje i kod Evropske banke za obnovu i razvoj

Izvor: juGmedia, 05.Mar.2015

NIŠ – Sredstva za refinansiranje ranije podignutih kredita i za izgradnju značajnih infrastrukturnih objekata u iznosu od dve milijarde dinara grad Niš pozajmiće delimično od poslovnih banaka, a delimično od Evropske banke za obnovu i razvoj, odlučeno je na današnjoj vanrednoj sednici Skupštine...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.