Ska i rege zvuk u klubu “Feedback” u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 24.Okt.2016, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ska i rege zvuk u klubu “Feedback” u Nišu

Niški “Proces” i makedonski “Superhiks” udružiće trube i svoj prepoznatljiv balkanski rege zvuk na zajedničkom koncertu 28. oktobra, od 23 sata u klubu “Feedback”.

“Proces” je ska, rege, pank bend iz Niša, nastao 1995. godine. Mnogo koncerata, nastupa i nekoliko spotova, kako kažu, obeležilo je njihovu dosadašnju karijeru. “Dušanova ulica” je naziv njihovog prvog albuma koji su izdali 2003. godine i sa njega su se izdvojile pesme i spotovi numera “Dušanova >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ulica”, “Novac”, “Moj san” i “Bezbrižno”.

Drugi album nosi naziv “MySka Pesma” i izašao je 2009. godine. Neke od pesama koje su se istakle su “Ja sam tu”, zatim obrada pesme “Nikog nema” niškog benda “Danilov doživljaj Beča”, kao i numera “Rio” koja je emitovana na MTV-u.

Nastupali su na mnogim festivalima poput Nišvila, Gitarijade, Urban Demo Fest-a, Exit-a, Nisomnie, a samostalno su nastupali i u Domu omladine u Beogradu.

“Superhiks” je makedonski bend nastao devedesetih godina, a osnovala su ga tri srednjoškolska prijatelja Petar Mladenovski, Boris Minov i Zoran Žežov. Kažu da je njihova muzika melodičan i pevljiv balkanski ska, sa karakterističnim trubama.

Do sada su delili bine sa najpoznatijim svetskim izvođačima kao što su Manu Chao, Fun Lovin Criminals, Fishbone, Tito and Tarantula, Henry Rollins i drugi. Prvi album izdali su 1998. godine pod nazivom “Music for happiness and sadness”. Dve godine kasnije izlazi i njihov album “Čekaj be vikam…”. Treći studijski album izdali su 2008. godine pod nazivom “And now...what?”, a nakon toga 2012. godine album “Africa”.

Objavili su i live album 2006. godine koji nosi naziv “Live in Skopje” sa svog, kaku kažu, najvećeg koncerta, a album je u roku od 7 dana rasprodat. Nagradu za najbolji makedonski bend osvojili su tri puta (2001, 2002. i 2004. godine).

Podsetimo, niški “Proces” je prošle godine u klubu “Feedback” proslavio 20 godina postojanja. U niškoj Tvrđavi nastupali su sa bendom S.A.R.S. a bili su i domaća podrška njujorkškom ska bendu “The Toasters”.

Karte po ceni od 300 dinara se mogu kupiti na ulazu u klub “Feedback”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.