Savetovalište za odvikavanje od pušenja

Izvor: NiskeVesti.rs, 28.Avg.2016, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savetovalište za odvikavanje od pušenja

Nova grupa polaznika Savetovališta za odvikavanje od pušenja u Domu zdravlja Niš počinje od ponedeljka, 5. septembra, od 18 sati. Pod sloganom “Prekini sada, sedam koraka do slobode”, stručni saradnici savetovališta će edukovati Nišlije u prostorijama Centra za prevenciju u prizemlju doma zdravlja Niš.

U Srbiji i dalje puši trećina odraslih stanovnika, a ono što posebno zabrinjava je blagi porast procenta pušača, prema rezultatima Istraživanja zdravlja stanovništva >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << Srbije. Lekari apeluju na svest građana da se aktivno suprotstave ovoj štetnoj navici, tako što će podržavati i birati nepušenjei boravak u prostoru bez duvanskog dima, kako bi zaštitili svoje i zdravlje svojih najmilijih.
Istražvanja ukazuju da su u Srbiji pušači svaki četvrti muškarac, svaka treća žena, svaki sedmi adolescent i svaka treća trudnica. Zabrinjavajući podatak je i da je broj umrilih zbog pušenja četiri puta veći u odnosu na sve druge smrtne ishode u Srbiji.
Savetovalište za odvikavanje od pušenja u niškom Domu zdravlja vodi multidisciplinarni tim koji čine nutricionista-dijetetičar, psiholog, profesor fizičkog vaspitanja i epidemilog.
Program traje osam dana, odnosno od 5. septembra do 13. septembra od 18 do 19 sati. Savetovalište za odvikavanje od pušenja je besplatno.
Svi zainteresovani više informacija mogu dobiti preko kol centra na broj 0700 303 503.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.