Izvor: RTV 5, 07.Maj.2012, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: rezultat ispod očekivanja (video)

Niški naprednjaci saopštili su nezvanične izborne rezultate, koje su, kako kažu oko 11 časova dobili iz Gradske izborne komisije. Podaci nisu konačni, jer su prebrojani glasovi sa 136 od 173 biračka mesta.
"Srpska napredna stranka u Skupštini grada ima 17 odbornika, Demokratska stranka 15, SPS 11, URS 10, a Preokret i Demokratska stranka Srbije po četiri odbornika", navodi Zoran Perišić, predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << Gradskog odbora SNS-a u Nišu.
Naprednjaci kažu da su prema istim rezultatima oni dobili najviše glasova na opštinskim izborima u gradskim opštinama Pantelej, Palilula i Crveni Krst. Ipak, to neće biti dovoljno da SNS forimra gradsku vlast, pa se odmah nakon izbora razgovara o koalicijama, kaže Perišić:
"Politika se vodi vertikalno kao i horizontalno, pa tako može doći do koalicije na nivou republike, koja bi nas onemogućila da u Nišu formiramo gradsku vlast. Razgovaramo sa svakom strankom koja je spremna da prihvati činjenicu da je Srpska napredna stranka osvojila najviše glasova."
Postizborni položaj stranaka u Nišu i parlamentu Srbije razlikuje se, a to bi Srpskoj naprednoj stranci moglo da otvori put do gradske vlasti, bez obzira na to ko će formirati republičku vladu, dodaje Perišić.

Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.