Radijatori od danas hladni bez obzira na temperaturu

Izvor: NiskeVesti.rs, 03.Maj.2016, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radijatori od danas hladni bez obzira na temperaturu

Iako su ovih dana temperature ispod proseka za ovo doba godine Toplana neće grejati Nišlije. S ozbirom na to da je 3. maj, više nema nikakvih mogućnosti da toplotni izvori budu pokrenuti, a radijatori vrući, rekao je Niškim Vestima direktor JKP „Gradska toplana“ Slobodan Maksimović. To predviđa gradska Odluka o snabdevanju toplotnom energijom.

„Svi naši kotlovi su od danas počeli remont. Oni su otvoreni i više nema nikakve mogućnosti da Toplana greje, bez obzira >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << na spoljnu temperaturu“, rekao je Maksimović.
Iako su u prethodnom talasu niskih temperatura, pre samo desetak dana grejali, što je bila i preporuka ministra energentike Aleksandra Antića, ovih dana će radijatori ipak ostati hladni.
On je dodao i da je ovo usvojila gradska skupština. U gradskoj Odluci o uslovima i načinu proizvodnje, distribucije i snabdevanja toplotnom energijom stoji da Gradsko veće na predlog Uprave za energetiku može da donese odluku da Toplana greje i posle završetka grejne sezone, ali najkasnije do 3. maja.

 
Sledećih 5 dana minimalna temperatura u Nišu biće od 8 do 9 stepeni, prognoze su Republičhog hidrometeorološkog zavoda. Nišlijama ostaje samo da se greju na struju ili nađu drugi način da se utople ukoliko im bude hladno.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.