Putujuća laboratorija – Nauk nije bauk

Izvor: RadioCity.rs, 07.Okt.2015, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putujuća laboratorija – Nauk nije bauk

Cilj projekta je da pruži podršku inkluzivnom obrazovanju, podrži aktivno uključivanje učenika i nastavnika u proces popularizacije nauke, pruži podršku razvoju funkcionalnih znanja i veština kod učenika i pomogne razvijanju kritičkog mišljenja i preduzetničkog duha.
Učenici i nastavnici gimnazije posetiće 12 osnovnih škola Niša i okoline i predstaviti zanimljive naučno-popularne sadržaje. U svakoj od tih škola biće oformljen Naučni kutak gde će učenici i nastavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << zajedno raditi na razvijanju naučno-popularnog projekta koji će biti predstavljen na Festivalu „Nauk nije bauk 8“.

„Ubeđeni smo da će ovaj projekat pomoći u rešavanju problema kao što su: nedovoljna motivisanost učenika, nedovoljno razvijena svest o značaju celoživotnog učenja, nedovoljna samostalnost učenika, ali i nemotivisanost nastavnika za unapređenje nastave“, poručuju iz Gimnazije „Svetozar Marković“. 
Projekat „Putujuća laboratorija – Nauk nije bauk“ podržala je kompanija NIS, u okviru programa „Zajednici zajedno“.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.