Pun Čair na debiju Saše Đorđevića

Izvor: JužneVesti.com, 27.Jul.2014, 23:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pun Čair na debiju Saše Đorđevića

Seniorska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu u prvoj kontrolnoj utakmici u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Španiji pošto je u, do poslednjeg mesta ispunjenoj, hali Čair savladala B selekciju naše zemlje, rezultatom 83:57 (26:11, 20:15, 25:19, 12:12).

Aleksandar Đorđević pobedom je debitovao na klupi „orlova“.

Naši najbolji košarkaši jutros su završili bazične pripreme na Kopaoniku, dok je B selekcija juče doputovala sa turnira >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Kini, tako da je ovaj susret, u priličnoj meri, bio revijalnog karaktera.

To nije sprečilo niške ljubitelje sporta da još jednom ispune dvoranu i pozdrave debi selektora Đorđevića, brojne naše asove, ali posebno Nišliju Stefana Jovića, koji se našao u startnoj petorci i tako zvanično postao prvi košarkaš rođen u Nišu koji je zaigrao za najbolju selekciju naše zemlje.

Takođe, na klupi B reprezentacije, u ulozi pomoćnog trenera, našao se šef stručnog štaba niškog Konstantina Marko Cvetković, a u ovoj selekciji nastupila su i dvojica košarkaša niškog prvoligaša u prošloj sezoni, Strahinja Stojačić i Nemanja Todorović.

Kapiten reprezentacije Nenad Krstić nije bio u sastavu, baš kao i trojica igrača koji će, zbog povreda, po svemu sudeći otpasti iz konkurencije za Mundobasket, Vladimir Lučić, Nemanja Dangubić i Ognjen Kuzmić.

Svih ostalih 15 košarkaša našli su se na parketu već do kraja prve četvrtine. Krenuli su silovito, u sedmom minutu prednost je bila dvocifrena (16:6) i do kraja se nije smanjivala. Selektor je držao jak tempo čestim izmenama, ravnomerno rasporedivši minutažu i opterećenje.

Na kraju prve četvrtine bilo je plus 15, a razlika je prešla 20 poena u 17. minutu (42:20).

Drugu četvrtinu obeležio je Nemanja Bjelica sa par atraktiovnih poena, treću serija trojki (Teodosić, Bogdanović, Bjelica), finiš meča „alej-ap“ Teodosića i Kalinića. Na drugoj strani, istakao se Nikola Pešaković, pogodivši pet trojki.

- Pre svega bih se zahvalio momcima iz B selekcije, koji su putovali iz Kine 20-ak sati i došđli pravo u Niš da nam pomognu i budu prvi sparing partner u ovim pripremama. Zatim, zahvalio bih se niškoj publici, koja je pokazala svoju tradicionalnu odanost nacionalnoj selekciji, bez obzira o kojem sportu se radi. Bila je lepa provera, nije da nam noge nisu teške, ali smo mlada, poletna ekipa i to nam daje energiju da nastavimo da se jako spremamo za Svetsko prvenstvo u Španiji - istakao je Miloš Teodosić, kapiten reprezentacije na ovoj utakmici.

Svetsko prvenstvo u Španiji biće odigrano od 30. avgusta do 14. septembra,

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.