Povređeni radnici prebačeni iz Niša u Nemačku na lečenje

Izvor: RadioCity.rs, 24.Apr.2015, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređeni radnici prebačeni iz Niša u Nemačku na lečenje

Nakon nesreće u fabrici „Tigar Tyres“ Pirot 23. aprila u Klinički centar Niš primljena su tri pacijenta sa teškim opekotinama. Pacijenti su odmah zbrinuti na Klinici za plastičnu hirurgiju, dvojica su prebačena na odeljenje Kardiohirurgije Kliničkog centra, a jedan je zadržan na Plastičnoj hirurgiji. Nakon prijema oni su adekvatno zbrinuti, a s obzirom na težinu povreda, data je dozvola menadžmentu “Tigra” da organizuje prevoz pacijenata u Univerzitetski centar Bohum u Nemačkoj, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << saopštili su iz niškog Kliničkog centra.

Jutros oko 5 sati tri aviona sletela su na niški aerodrom odakle su povređeni radnici transportovani u nemački centar.

Kako je za Južne vesti izjavio zamenik direktora niškog Kliničkog centra, dr Vladan Ćosić, povređeni radnici su u niškom Kliničkom centru bili adekvatno zbrinuti, ali da je procena menadžmenta Tigra da će u Nemačkoj biti sagledani sa većim mogućnostima lečenja, pošto su zadobili teške opekotine koje zahtevaju višednevno, a možda i višemesečno zbrinjavanje.

A kako je juče rekla direktorka Klinike za plastičnu hirurgiju prof. dr Jadranka Paravina, radnici imaju opekotine po čitavom telu - na licu, glavi, grudima i ekstremitetima.

U havariji u Pirotu povređeno je 6 radnika. Trojica sa teškim opekotinama su odmah prebačena u Niš, dok se ostala tri povređena radnika nalaze na Opštoj hirurgiji u pirotskoj bolnici.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.