Počela isplata po 10.000 dinara radnicima niških preduzeća

Izvor: NiskeVesti.rs, 06.Maj.2016, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela isplata po 10.000 dinara radnicima niških preduzeća

Od 13 sati počela je isplata po 10.000 dinara radnicima propalih niških društvenih preduzeća. Oko 5.100 radnika čije su firme još aktivne u APR-u, moćiće da podigne novac uz ličnu kartu na šalterima Poštanskih štedionica u gradu. Više od 1000 radnika koji su podneli dokumenta Centru za socijalni rad nije ostvarilo pravo na isplatu, objašnjava većnik Mihajlo Zdravković.

On kaže da je dokumenta na osnovu kojih potražuju zaostale plate dostavilo oko 6.200 ljudi, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << je pravo na isplatu ostvarilo oko 5.100 radnika, koliko i dobija jednokratnu pomoć.
“Ostali nisu ostvarili pravo jer su preduzeća u kojima su radili ugašena ili iz nekog drugog razloga”, rekao je Zdravković.
Kako je najavio gradonačelnik Niša Zoran Perišić, jednokratnu pomoć će i narednih dana isplaćivati onim radnicima koji su ostvarili to pravo.
“Isplata će trajati dok svaki radnik koji ima pravo na ovu pomoć ne dobije novac. Dokumenta prikupljena u Centru za socijalni rad prosledićemo Ministarstvima finansija i privrede, a ovim problemom nastaviće da se bavi nova Vlada posle konstituisanja”, rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.
U gradskoj vlasti apeluju na radnike da ne krenu svi po novac danas, kako ne bi pravili gužve ispred šaltera.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Povezane vesti

Počela isplata pomoći za radnike propalih firmi u Nišu

Izvor: Beta, 06.Maj.2016

Za radnike propalih niških društvenih firmi danas od 13 časova počela je isplata jednokratne pomoći od 10.000 dinara.Pomoć se isplaćuje na šalterima Poštanske štedionice, što je već stvorilo duge redove ispred ekspozitura i poslovnica te banke.Pravo na jednokratnu pomoć imaju bivši radnici...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.