Pešić: Iz korena promeniti pristup problemu vršnjačkog nasilja (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 20.Okt.2014, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pešić: Iz korena promeniti pristup problemu vršnjačkog nasilja (VIDEO)

Nasilje među mladima sa fatalnim ishodom u konstantnom porastu, a statistika pokazuje da i Niš nije van tih tokova, bez obzira što smo jedina lokalna samouprava u zemlji koja je usvojila Strategiju za bezbednost mladih.
,,Trebalo bi iz korena promeniti pristup problemu vršnjačkog nasilja, a poruke mladima treba upućivati tamo gde oni jesu: na društvenim mrežama, u školama i na mestima gde se fizički okupljaju, ocenio je u emisiji ,,Hoću da znam“ Milan Pešić, član Gradskog >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << veća zadužen za omladinu i sport.
Strategija za bezbednost mladih u Nišu je doneta, a njena primena tek treba da krene, što će omogućiti i pronalaženje donatora koji će finansijski pomoći projekte za unapređenje položaja mladih.
Kako bi smanjio nivo vršnjačkog nasilja, lokalni menadžment već 12 godina sprovodi vršnjačku edukaciju o zloupotrebi droga, a većnik zadužen za mlade poručio je u našoj emisiji ,,Hoću da znam“ da sve institucije treba da se angažuju oko ovog problema. Ocenjuje da većina škola pokazuje pasivnost u ovom procesu.
Veliki broj lokacija u gradu ,,pokriven“ je video nadzorom, a naredni korak trebalo bi da bude postavljanje kamera u niškoj Tvrđavi.

 

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.