Parlić: Uvođenje novih linija ka Nemačkoj značajno će povećati broj turista

Izvor: NiskeVesti.rs, 05.Maj.2016, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlić: Uvođenje novih linija ka Nemačkoj značajno će povećati broj turista

U intervju za naš portal direktor Turističke Organizacije Niš, Uroš Parlić istakao da je uvođenje nove linije od strane Wizz Air-a i dolazak najveće low cost kompanije Ryanair u Niš veoma značajno, jer ovo svakako znači da će grad biti još više prepoznat kao turički potencijal. Najavljeni dolazak ruskih turista iz Kaluge prema oceni Parlića je dobra stvar, jer je njihova vanpasionska turistička potrošnja među najvećim u svetu, i da je veoma važno da se turistički potencijla ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << regiona prikažu u najboljem svetlu.

Direktor TON-a smatra da uvođenje nove linije Wizz Air-a ka Dortmundu je potpuno logična posledica dobre popunjenosti dosadašnjih letova što je ohrabrenje za sve nas u Nišu , a svakako i za ljude iz Wizz Air-a koji otvaraju nove destinacije za koje veruje da će ih biti još više tokom vremena. Dolazak irskog Ryanair-a da direktora TON-a je to predstavlja posebno dobru vest.
- Činjenica da još jedna low cost avio-kompanija pokreće svoje operacije iz Niša važna zbog povećanja samog broja destinacija na koje će se leteti iz Niša i privlačnosti samog aerodroma za putnike iz Srbije ,a kao najvažnije da se time otvara šanša za povećanje broja inostranih turista sa tržišta Nemačke čiji državljani spadaju u jednu od najvećih evropskih kategorija putnika. Linije za nove destinacije koje otvara Ryanair su poznate po tome, da nakon uspostavljanja redovnog saobraćaja sledi I povećanje broja turista na samoj destinaciji, jer je i profil njihovih putnika pored za nas dobrog etno saobraćaja najbliži modernim turistima, mladim nomadima koji su željni istraživanja novih mesta, predela, kulturnih dešavanja, ražličitosti, a Niš sve to ima u svojoj ponudi. - kaže Parlić
Parlić ističe da će otvaranja linija ka tržištu Nemačke doprineti povećanju inostranih turista, što prestavlja šansu da se nivo turističke potrošnje kao osnovnog pokretača privrede poveća. Ovo takođe prema Parlićevim rečima znači da će ovaj region imate priliku da se predstavi sa svojim potencijalima.
- Svakako da će otvaranje novih linija ka Nemačkoj direktno uticati na broj turista u Nišu .Podsećam na svoja izlaganja tokom perioda kada je Aerodrom u Nišu bio skoro bez putnickog saobraćaja, da je uspostavljanje redovnih linija nakon izgradnje koridora najvaznija karika, pored svih ostalih benefita za privredu regiona, kamen temeljac za poslovanje i razvoj turističke privrede na destinacije (naravno ne rad aerodroma po svaku cenu i po modelu doplate praznih mesta na destinacijama koje su bile unapred promasene) Pored broja turista doći će i do porasta broja inostranih gostiju, a samim tim povećaće se i nivo turističke potrošnje kao osnovni pokretač daljeg razvoja turističke privrede, što se može posmatrati i kao dobar izvozni posao. Region Jugo-istočne Srbije u kome je Niš najveći centar sa svim svojim turističkim kapacitetima i ponudom sada može da se predstavi i na drugim tržištima što je takođe osnov za poslovanje više sektora iz samog domena usluga ( ceo spektar ugostiteljske industrije ) - ističe direktor TON-a

Turistička Organizacija Niš uveliko se priprema za promociju našeg grada i regiona na sajmovima turizma u Nemačkoj koja će nastupiti sa nacionalnom turističkom organizacijom, ali i organizaciju studijskih poseta za turističke radnike i medije iz Nemačke. Prema rečima direktora TON-a, u planu je i rad na interaktivnom sajtu koji će biti dostupan i stranim turistima na više jezika.
- Promociju već brižljivo planiramo, spremamo i izradu novih turističkih brošura i novi napredniji veb sajt sa informacijama na više svetskih jezika, ali ćemo sačekati da krene redovni saobraćaj i velike turističke sajmove u Nemačkoj gde ćemo iz ograničenih finansijskih razloga zajedno nastupati sa Turističkom Organizacijom Srbije. Naravno putem mreže tur-operatera iz Nemačke ćemo već sa prvim letovima organizovati studijske posete Nišu kao i dolaske specijalizovanih novinara i promotera destinacija iz Nemačke što nam je bila praksa i na drugim tržištima. - napominje Parlić
O Nišu kao destinaciji će putnici širom Evrope moći uskoro ponovo da čitaju u avionima Wizz Air-a u njihovom In-flight magazinu, ali i u avionima Ryanair-a.

- I za ovu godinu smo planirali oglašavanje u “ Inflight” magazinima, jer je to mogućnost da u periodu od par meseci više miliona putnika na svim regionalnim destinacijama te niskobudžetne avio-kompanije pogleda naš oglas, tako da se sa sigurnošću može reći da ćemo pored Wizz-a i u magazinu tog tipa u avionima Ryanair-a nastaviti sa istom praksom. - kaže Parlić
Najavljen dolazak ruskih turista iz Kaluge od 19.juna, za direktora TON-a to predstavlja šansu, sobzirom na aktuelna svetska dešavanja , gde Niš i Srbija imaju dosta toga što mogu da ponude zahtevnim ruskim gostima.
- Tržište Rusije poseduje ogromni potencijal, najnovija svetska dešavanja koja za posledicu imaju drastično smanjenje broja turista iz Rusije na destinacijama Azije I Afrike i delom Zapadne Evrope što otvara mnogo mogućnosti za pozicioniranje Srbije, grada Niša i regiona na tom trzištu. Ruski turisti su zahtevni, traži se kapaciteti najviših kategorija, zdravstvene usluge, dobri wellness i spa centri, mogućnost da se dobro zabave. Njihova vanpansionska potrošnja je među najvećom u toj kategoriji turista. Jako je važno da se niški region i svi kapaciteti na tom tržištu predstave u najboljem svetlu i u tom svetlu smo već započeli regionalno povezivanje svih važnih turističkih destinacija u regionu . - ističe direktor TON-a Uroš Parlić
Podsećamo Vas da sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" možete pored redovnih linija Wizz Air-a ka Bazelu i Malmeu, od 20.avgusta odnosno od 4.septembra letite direktno do Dortmunda odnosno Ryanair-om do Berlina.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.