Osobe sa invaliditetom u Nišu ostale bez pomoći asistenata

Izvor: JuznaSrbija.info, 29.Jan.2015, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osobe sa invaliditetom u Nišu ostale bez pomoći asistenata

Osobe sa invaliditetom u Nišu, ostale su bez pomoći personalnih asistenata od početka ove godine.

Razlog za to je kako navode u gradskoj upravi čiste tehničke, proceduralne prirode.

Osobe sa invaliditetom danas su se okupile u centru grada, kako bi na simboličan način skrenuli pažnju na problem i poslali poruku, da je nekima od njih pomoć drugog lica bitna za životni opstanak.

Nadležni se pravdaju da je januar mesec težak svake godine zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << procedura u organizaciji budžeta, a da će već od februara sve nastaviti da funkcioniše po starom?

Ove usluge u Nišu koristi 28 invalida, a finansije obezbeđuje skupština grada i to preko Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom.

Ostaje da sačekamo februar i uverimo se u obećanja “Grada“.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Osobe sa invaliditetom privremeno bez asistenata

Izvor: juGmedia, 29.Jan.2015

NIŠ – Osobe sa invaliditetom okupile su se danas u Tržnom centru „Kalča“ kako bi izrazile svoje nezadovoljstvo zbog toga što od početka godine nemaju pomoć personalnih asistenata...Oni su istakli da su budžetom za 2015. godinu predviđena sredstva za rad personalnih asistenata, odnosno za...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.