OPOZICIJA: Direktore trebalo da imenuje novi saziv skupštine

Izvor: NiskeVesti.rs, 24.Maj.2016, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPOZICIJA: Direktore trebalo da imenuje novi saziv skupštine

Vršilac dužnosti direktora JKP “Gorica” biće dosadašnji pomoćnik direktora tog preduzeća Nenad Mišić, a “Gradske toplane” aktuelni predsednik opštine Medijana Zoran Stojanović, usvojeno je na sednici Skupštine grada. Takođe, kapital “Gorice” povećan je za oko 200 miliona dinara. Opozicija nije želela da odlučuje o ovim tačkama dnevnog reda jer smatraju da je trebalo da sačeka novi saziv Skupštine.

Kako su rekli u vladajućim partijama, o ovim pitanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << je moralo hitno da se odlučuje jer je to bilo u interesu javnosti.
Ipak, to ne smatra i opozicija koja je napustila skupštinsku salu posle jednoglasnog usvajanja Plana generalne regulacije za izgradnju obilazne pruge.
Kako kaže lider Narodnog pokreta Srbije Branislav Jovanović, problem je što se ne utvrđuje odgovornost za loše stanje u javnim preduzećima, kao i što se nastavlja partijsko zapošljavanje.
“Nemamo ništa protiv da se sanira situacija u Gorici, ali ovo preduzeće je propalo jer im gradska vlast nije dodeljivala poslove. Novac od povraćaja PDV-a za rekonstrukciju stadiona treba da se investira u izgradnju zapadne tribine ili obdaništa u Nišu, a ne da se vraćaju dugovi”, ističe Jovanović.
I ostale opozicione odborničke grupe složile su se da je o imenovanju novih v.d. direktora javnih preduzeća trebalo da odlučuje novi saziv skupštine.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.