Novi kontrolni toranj na aerodromu Konstantin Veliki za dve godine

Izvor: JuznaSrbija.info, 25.Jul.2016, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi kontrolni toranj na aerodromu "Konstantin Veliki" za dve godine

Za dve godine niški Aerodrom će dobiti kontrolni toranj, koji će moći, u slučaju nepogoda u Beogradu, da preuzme kompletnu kontrolu letova i neba nad Srbijom, Crnom Gorom.

Kontrola će se preuzeti i nad delom Bosne i Hercegovine, izjavio je direktor Aerodroma Vladica Đurđanović, nakon sastanka sa Kontrolom letenja Srbije i Crne Gorom i čelnicima grada.

Podsećanja radi, 29. januara ove godine u prostorijama aerodroma realizovan je sastanak na kome je predstavljen usvojeni Plan detaljne regulacije kompleksa aerodroma Niš na kome se nalazi planirana lokacija budućeg Tornja AKL Niš.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

“Konstantin Veliki“ dobija novi kontrolni toranj

Izvor: RadioCity.rs, 25.Jul.2016

Niški aerodrom “Konstantin Veliki“ za dve godine dobija kontrolni toranj, koji će u slučaju vremenskih neprilika u Beogradu, moći da preuzme kompletnu kontrolu neba nad Srbijom, Crnom Gorom i delom Bosne i Hercegovine. Ovo je rečeno nakon sastanka predstavnika JP “Aerodrom Niš” sa Kontrolom...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.