Nova fasada za jubilej Pasterovog zavoda

Izvor: RadioCity.rs, 27.Maj.2015, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova fasada za jubilej Pasterovog zavoda

Proslavu jubileja, 115. godina od osnivanja, Pasterov zavod u Nišu dočekaće sa novom, renoviranom fasadom. Radovi  na ruiniranoj fasadi počeli su u aprilu a trebalo bi da budu završeni do kraja maja. Zgrada je omalterisana a popravljeni su i okrnjeni ukrasi na fasadi.
Zgrada Pasterovog zavoda je pod zaštitom države i prilikom renoviranja mora da se sačuva autentičan izgled.  Renoviranje fasade finansira Institut, a nakon jubileja, tokom leta nastaviće se sa uređenjem enterijera.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << /> Pasterov zavod u Nišu osnovan je 7. juna 1900. godine odlukom tadašnje Vlade Kraljevine Srbije, a na predlog Ministarstva vojnog i Ministarstva zdravlja.

Bio je to izvanredan događaj zdravstvenog, naučnog i kulturnog napretka našeg naroda i države. Samo 12 godina posle osnivanja Pasterovog zavoda u Parizu, osnovan je zavod i u Nišu. 

Institut za javno zdravlje Niš neguje tradiciju i dostignuća Pasterovog zavoda koji je bio preteča svih preventivno medicinskih ustanova u Srbiji, poručuju uoči jubileja iz Instituta.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.