„Nema havarija“ - uveravaju u Toplani, dok su pojedini stanovi u Nišu i dalje hladni

Izvor: RadioCity.rs, 25.Okt.2016, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Nema havarija“ - uveravaju u Toplani, dok su pojedini stanovi u Nišu i dalje hladni

Grad je nedavno od Srpsko-ruskog humanitarnog centra dobio dva generatora, čija je funkcija obezbeđivanje energije usled eventualnih ispada i rad u noćnim uslovima. Međutim, kako je za City radio objasnio v.d. direktora Toplane Zoran Stojanović, agregati su vraćeni Centru, jer očigledno za njima nije bilo potrebe.
„Nema havarija na toplovodima u Nišu, niti ih je bilo. Mi smo po preporuci gradonačelnika Niša dobili generatore, kako bi se podigao stepen pripravnosti i reagovalo >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << još brže po pozivima građana. Međutim, nismo ih ni koristili, i vratili smo ih u ponedeljak, jer nam nisu potrebni“, tvrdi Stojanović.
Ipak, na sajtu gradske Toplane svakodnevno se objavljuje gde će radijatori zbog kvarova tog dana biti hladni, a ekipe ovog preduzeća na terenu pokušavaju da sve kvarove saniraju u roku od 24 sata, prema rečima rukovodstva.

Podsetimo, nedavno su zbog curenja sistema na toplani „Jug“ povremeno bili isključivani kotlovi, zbog čega su brojni stanovi u Nišu bili hladni. Stojanović uverava da su to preventivne mere kako bi se sprečilo da bilo koje oštećenje kotlova padne na teret Toplane.
„Kotlovi zvanično nisu pušteni u rad, od strane izvođača radova. Na ovaj način balansiramo, kako padne pritisak isključujemo kotlove, dok izvršimo sanaciju, a onda ih ponovo uključujemo. Mi smo ipak rizikovali i puštamo ih u rad, mada ne bismo smeli dok se ne izvrši primopredaja“, objašnjava Stojanović.
Investitor trenutno obavlja obavezni jednomesečni probni rad, tako da će tek u prvoj polovini novembra biti izvršena zvanična primopredaja kotlova, dodaje v.d. direktora Toplane.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.