Nagradni konkurs za najbolji „Plakat protiv droge“

Izvor: RadioCity.rs, 20.Okt.2014, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagradni konkurs za najbolji „Plakat protiv droge“

Uprava za omladinu i sport grada Niša raspisala je Nagradni konkurs za najbolje idejno rešenje na temu „Plakatom protiv droge“. Svi zainteresovani učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Niša mogu da konkurišu i pošalju svoje prijave do 5. novembra ove godine.
Prema planu aktivnosti Odseka za omladinu za ovu godinu, konkurs se odvija u okviru kampanje „Droga bljak“.

Vodilje u kreiranju plakata
U formiranju idejnog rešenja osnovci i >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << srednjoškolci trebalo bi da imaju u vidu promociju zdravih stilova življenja, nuđenje alternativa kao što su sport, umetničke aktivnosti, zabava i rekreacija, favorizovanje prijateljstva, ljubavi, uspeha, kao i izazivanje pozitivnih emocija kroz duhovitost.

Sa druge strane, poželjno bi bilo da izbegavaju zastrašivanje i mistifikaciju, kao i idejna rešenja koja nude direktnu asocijaciju ili eksplicitno prikazivanje same droge ili pribora, kao što su igle i špricevi.

Nagrade
Prilikom ocenjivanja radovi će biti podeljeni u četiri kategorije, a u svakoj kategoriji prva tri najbolja idejna rešenja dobiće novčane nagrade.
Prvu kategoriju obuhvataju učenici osnovnih škola uzrasta od 7 do 11 godina, a za njih su pripremljene nagrade u iznosima od 4000 do 6000 dinara.

U drugoj kategoriji su takođe učenici osnovnih škola, ali uzrasta od 11 do 15 godina, za koje su pripremljene nagrade u istom iznosu kao za prvu kategoriju.

Treću kategoriju čine učenici Umetničke škole, za koju je pripremljeno 16 500 za prvo, 13 000 za drugo i 11 000 dinara za treće mesto.

U četvrtoj kategoriji takmičiće se radovi učenika ostalih srednjih škola. Učenik čiji rad bude ocenjen kao najbolji dobiće 8 500 dinara, dok će druga dva mesta dobiti 6 500 i 4 500 dinara.

Adresiranje konkursnih radova
Svi zainteresovani učenici svoje radove mogu da dostave lično Upravi za omladinu i sport ili da pošalju poštom, na adresu: Uprava za omladinu i sport, Odsek za omladinu, Grupa za prevenciju bolesti zavisnosti, Ul. Voždova 16, 18 000 Niš.
Na koverti, sa prednje strane, neophodno je naznačiti da se radi o Prijavi na konkurs „Plakatom protiv droge“, upisati ime autora i adresa, i/ili ime škole i adresa, kao i naznaku - NE OTVARATI PRE ZAVRŠETKA KONKURSA.
Na internet prezentaciji Grada Niša biće objavljen spisak pristiglih predloga na nagradni konkurs kao i Odluka Komisije o izboru najboljih radova.
Za sve dodatne informacije možete se obratiti elektronskom poštom na sledeće adrese: tivana@gu.ni.rs, nvioleta@gu.ni.rs i milbiljana@gu.ni.rs.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.