Nagrađeni niški borci protiv korupcije

Izvor: RadioCity.rs, 29.Sep.2016, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrađeni niški borci protiv korupcije

Sa ciljem da se promoviše pravo na pristup informacijama, kao jedno od osnovnih ljudskih prava i da se podstaknu građani da koriste ovo pravo, a javne vlasti na bolju transparentnost u radu, u Srbiji i svetu danas se obeležava Međunarodni dan prava javnosti da zna.
Upravo na ovaj dan Lokalni antikorupcijski forum uručio je 12 nagrada za doprinos borbi protiv korupcije u Nišu. Dobitnici glavnih godišnjih nagrada su građanka Čedoslava Ristić i urednik portala Južne vesti Predrag >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << Blagojević. Prilikom uručenja nagrade niški novinar rekao je da za njega od same definicije korupcije snažniju poruku nosi izjava koju je davno čuo, da korupcija kvari i ljude i stvari.
„Mislim da je to jedna vrlo dobra poruka koju bi trebalo da prenesemo svima, i deci. Da se i deci od malih nogu objasni šta je korupcija i da to nije način da preko reda dođeš do nečega, već da će to dugoročno njima i njihovoj deci naneti štetu. Mislim da imamo veliki problem u novinarstvu, jer ljudi ne rade kako treba. Novinarstvo ne gledam kao posao, i mislim da bi novinari trebalo da brane javni interes. A sa odbranom javnog interesa su nespojive mnoge stvari, pa na kraju krajeva i ćutanje o zloupotrebama“, rekao je Peđa Blagojević.

Pored godišnjih nagrada uručeno je još 10 Povelja za borbu protiv korupcije i za saradnju sa LAF-om. Dodeli nagrada od gradskih zvaničnika prisustvovao je jedino predsednik Skupštine Grada Rade Rajković.
Podsetimo, prošlogodišnji laureati ove značajne nagrade su novinarka RTS-a Dragana Sotirovski i prof. dr Đokica Jovanović.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.