Na palilulskoj rampi je postojala lepa, stara kuća...

Izvor: NiskeVesti.rs, 25.Maj.2016, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na palilulskoj rampi je postojala lepa, stara kuća...

Na palilulskoj rampi je postojala lepa, stara kuća, stari kafanski pevači su pričali da je to kuća ispevana u pesmi "Pred Milkinom kućom na kraju"... "celu noć psi laju. Pa neka ih neka, nek laju ... oni moju Milku čuvaju."

Ima smisla, ova kuća jeste bila na kraju tadašnjeg grada, bilo je na dalje još kuća, ali već su počinjale i bašte i njive. Ove kuće više nema iako je bila zaštićena zakonom, izvršena je pre desetak godina kao neka rekonstrukcija, kojoj joj je >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << u stvari potpuno promenjen izgled, naročito sa ulice (gde se danas nalaze dva lokala), kako se i vidi na ovoj staroj fotografiji.
Pozadi je nešto pokušavano, sačuvan je taj čardak, uradili su starinsku stolariju i krov, sve to izgleda po starinski, ali je čisto, precizno i pravo. Ova kuća je bila lepa baš zbog svojih čudnih, nemarnih krivih linija .. znači, šteta što je nema baš u ovakvom svom obliku ...
ODLOMAK IZ KNJIGE
"Zemlja najlepše patnje"
Milan Novaković

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.