Na letnjem kampu 35 mladih iz Srbije i Italije

Izvor: JužneVesti.com, 29.Jul.2014, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na letnjem kampu 35 mladih iz Srbije i Italije

Grupa za decu i mlade "Indigo" iz Niša i udruženje "Terra del Fuoco" iz Torina održaće letnji kamp sa kog će poslati poruku da se 2. avgust proglasi Međunarodnim danom sećanja na Rome i Romkinje - žrtve holokausta.

Tog dana će za 35 članova ovih udruženja u Nišu početi letnji kamp "Step in - Step out". Kako kažu u "Indigu", tada će posetiti logor Crveni krst, romsko groblje i kultno mesto Roma i Romkinja poznato kao Zajdebača.

Tog dana će u 18 sati u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Društvenom centru u Ulici Dušana Popovića gosti iz Italije održati prezentaciju programa "Voz sećanja" koji promoviše antifašizam među mladima i podseća na žrtve holokausta.

Na tom mestu će od 3. do 5. avgusta biti održane plesne i muzičke radionice, a mladi učesnici kampa iz Srbije i Italije će uređivati dvorište i okolinu Društvenog centra.

Sve što urade i nauče na radionicama predstaviće u dvorištu Centra 5. avgusta u 20 sati, tako da će ta prezentacija biti otvorena za javnost.

Kako kaže direktorka grupe "Indigo" Tamara Simonović, cilj kampa je da se devojke, posebno Romkinje, aktivnije uključe u organizaciju međunarodnih projekata i razmena.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.