Mladom niškom džudisti potrebna pomoć za lečenje

Izvor: JužneVesti.com, 24.Maj.2016, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladom niškom džudisti potrebna pomoć za lečenje

Uspešnom džudisti niškog Kinezisa Igoru Nurkiću, obolelom od leukemije limfoma, hitno je potrebna pomoć za lečenje u nemačkom Flensburgu za koje je potrebno sakupiti 160.000 evra.

Talentovani Nišlija vodi borbu za koju se nije spremao, a kako je reč o bolesti koja brzo napreduje, vreme nije saveznik, kaže Jovica Jovanović, dugogodišnji saradnik džudo kluba Kinezis i jedan od koordinatora humanitarne akcije.

U početku nismo shvatili težinu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bolesti, ali nas je pismo doktorke Nadežde Basare sa flenzburške klinike opomenulo da nemamo mnogo vremena, da su prognoze veoma loše i da moramo čim pre Igora da pošaljemo na dalje lečenje u Nemačku - kazao je on.

Sportski direktor i takmičar Kinezisa Mateja Cvetković, dugogodišnji prijatelj porodice Nurkić i jedan od koordinatora akcije, ističe da je reč o mladiću koji ima sve kvalitete da postane vrhunski borac i pre svega dobar čovek.

Primeran sportista i odličan učenik. Poznajem ga od malih nogu, doživljavam kao rođenog brata i imam samo reči hvale o njemu kao osobi i kao sportisti. Činjenica da je na Državnom prvenstvu u sambou bio prvi dovoljno govori o kakvom sportisti je reč - kazao je Cvetković.

Donacija se može uplatiti na broj žiro računa Džudo saveza Srbije objavljenom u pismu za donatore na njihovom sajtu, kao i na sajtu Džudo kluba Kinezis.

Na istom sajtu objavljeni su i brojevi telefona i e-mail adrese koordinatora humanitarne akcije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

PRVENSTVO U DŽUDOU: Miroljubu Iveziću zlato i titula najboljeg takmičara!

Izvor: Kurir, 25.Maj.2016, 00:53

...Miroljub Ivezić, član Džudo kluba Kinezis iz Niša, osvojio je zlatnu medalju i titulu najboljeg takmičara na ovogodišnjem Prvenstvu Srbije u džudou, održanom u Vrnjačkoj Banji Ivezić ponovo je zablistao i potvrdio dominaciju, ovaj put u kategoriji do 90 kilograma na Prvenstvu Srbije osvojivši...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.