Ministarstvo: Niška Banja nije izgubila status banje

Izvor: JužneVesti.com, 27.Jun.2016, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Niška Banja nije izgubila status banje

Iako je novi predsednik Opštine Dejan Jovanović rekao da je Niška Banja zbog manjka smeštajnih kapaciteta izgubila status banje, u Ministarstvu turizma koje i određuje status, kažu da je Niška Banja i dalje banja.

Uredbom o utvrđivanju područja banje, kako kažu u Ministarstvu, 3. jula 1998. je područje Opštine Niška Banja proglašeno banjom.

I pored poslednjih izjava novog rukovodstva Opštine kako Niška Banja više nije banja, u Ministarstvu kažu da se >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ništa nije promenilo.

Ukazujemo Vam da navedena uredba nije stavljena van snage, te Niška Banja i dalje ima isti status - kažu u Ministarstvu za “Južne vesti”.

Inače, ovaj status je regulisan Zakonom o turizmu i podrazumeva “obim turističkog prometa, stepen izgrađenosti turističke, komunalne i saobraćajne infrastrukture i turističke suprastrukture”.

Prošle godine Niška Banja nije bila deo akcije Ministarstva turizma koje je davalo građanima vaučere za odmor u nekoj od srpskih banja. Kako je tada pojasnio direktor niške Turističke organizacije Uroš Parlić, razlog tome je što se Niška Banja računa kao deo grada.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Dejan Jovanović: Niška Banja izgubila status banje - Ministarstvo turizma demantuje!?

Izvor: JuznaSrbija.info, 27.Jun.2016

Već duže od godinu dana traje nedoumica da li je Niška Banja turističko mesto ili ne....Danas su za "Južnu Srbiju" iz Ministarstva turizma demantovali te navode...Kako je Niška Banja jedna od 5 gradskih opština u Nišu, već duže vreme se spekuliše da je zbog toga izgubila staus turističkog...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.