“Majski turnir” vraća stari sjaj

Izvor: JuznaSrbija.info, 28.Apr.2015, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Majski turnir” vraća stari sjaj

Niš ponovo oživljava „Majski turnir“. Ovo takmičenje u malom fudbalu biće održano tokom maja meseca, a učestvovaće ekipe niških osnovnih škola. Pokrovitelj je Grad Niš, na inicijativu Mladih ambasadora sporta, uz podršku Sportskog saveza Niša.

„Majski turnir 2015“ počeće 9. maja, i učestvovaće preko četrdeset timovi gradskih osnovnih škola. Održavaće se na školskim terenima u Nišu, a za finale je rezervisana hala Čair. Ponovo pokretanje turnira >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << organizovali su Mladi ambasadori sporta. Pokrovitelj turnira je Grad Niš.

-    Najbitnije je da svu tu mladu decu usmerimo na sport, jer je to i cilj, i cela je inicijativa takva, a vraćamo se time nekim starim dobrim korenima i tradiciji, koji su bitni za građane Niša, i za sve mlade koji će učestvovati na turniru. Grad Niš se pridružio inicijativi Mladih ambasadora, i zajedno sa Sportskim savezom ćemo svi istrajati da ovaj turnir bude iz godine u godinu što kvalitetniji i bolji i ono što je najbitnije da ovu mladu decu to ništa neće koštati, i da su svi troškovi pokriveni do kraja takmičenja, kaže Milan Pešić, gradski većnik zadužen za sport.

Sportski savez Niša će obezbediti medalje i pehare za najbolje učesnike.

Organizaciju su preuzeli Mladi ambasadori, i sve tehničke detalje uradili su osnovci, srednjoškolci i studenti.

Prijavljivanje ekipa traje do 30. aprila. Ekipe su podeljene u kategorije osnovaca – od prvog do četvrtog, i od petog do osmog razreda.

Inače, „Majski turnir“ je bio izuzetno popularan polovinom sedamdesetih godina, kada su i počela masovna takmičenja u malom fudbalu, i trajao je do 1995. godine. Sada se, nakon dvadeset godina, ponovo vraća na sportsku mapu grada, a u planu je da narednih godina budu uvedene i kategorije za srednje škole i fakultete.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.