Lekari iz celog sveta na kongresu anesteziologa u Nišu

Izvor: RadioCity.rs, 19.Apr.2015, 08:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lekari iz celog sveta na kongresu anesteziologa u Nišu

Tradicionalni prolećni simpozijum iz anestezije i intenzivne terapije održava se od 17. do 19. aprila. Okupio je oko 500 učesnika, aneseteziologa, internista, lekara urgentne medicine, kako iz Srbije, tako i iz Bosne, Makedonije, Hrvatske, ali i ostalih krajeva sveta.
"Impresivna je lista predavača iz Amerike i iz različitih evropskih zemalja. Kongres je snažno podržan od strane Nacionalnog, Svetskog i Evropskog udruženja anesteziologa. Ovo je postao jedan od najozbiljnijih i najpriznatijih >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << naučnih skupova u ovom delu Evrope, a sa ovolikim brojem učesnika to je sigurno i jedan od najpriznatijih skupova u Srbiji", rekao je profesor doktor Radmilo Janković, predsednik naučnog saveta Simpozijuma, za City radio.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja naučnog skupa u niškom Narodnom pozorištu uručeno je 7 posebnih priznanja predavačima čiji je doprinos u održavanju simpozijuma poslednjih 7 godina izuzetan. Među dobitnicima je i profesor Zeev Goldik, predsednik Evropskog udruženja anesteziologa iz Izraela.

U obraćanju učesnicima doktor Vojislava Nešković, predsednik Udruženja  anesteziologa Srbije, istakla je da je edukacija jedan od najvažnijih ciljeva u daljem radu ovih udruženja.
Prvog dana kongresa, u okviru pretkongresnih aktivnosti održana su 3 kursa o primeni ultrazvuka u anesteziji, regionalnoj i torakalnoj anesteziji sa mešovitom listom predavača, iz Evrope i iz Srbije. Takođe je održan i pripremni ispit za polaganje evropskog ispita za sticanje evropske diplome iz anestezije. U subotu i nedelju u hotelu Tami Residence održava se 16 različitih sesija koje se bave novinama u intenzivnoj terapiji, terapiji bola, regionalnoj anesteziji.
Simpozijum je organizovao tim mladih lekara iz Niša na čelu sa doktorom Radmilom Jankovićem, a u saradnji sa udruženjem za edukaciju i nauke EDUCOINI iz Niša.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.