Izvor: RTV 5, 17.Sep.2012, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konkursi za direktore javnih preduzeća u Nišu za šest meseci (video)

“Ko gubi, ima prava da se ljuti”, kaže gradonačelnik Niša, Zoran Perišić, aludirajući na komenatre pojedinih stranaka, o smeni direktora javnih preduzeća kojima mandat još nije istekao. Perišić tvrdi da će, kao što je i najavio, javnih konkursa biti, ali da je neophodno da do tada budu postavljeni vršioci dužnosti koji će brinuti o poslovanju preduzeća.
Iako je većini smenjenih direktora, članova DS-a, mandat još važeći, i postoji mogućnost da traže obeštećenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << firme, gradska uprava se ipak odlučila za njihovu smenu. Evo kako to objašnjava gradonačelnik Perišić.
Na spisku smenjenih direktora, i predloženih za imenovanje, nalaze se, javnosti i poznata i nepoznata imena, ali se najviše prašine diglo oko predloga za imenovanje direktora Direkcije za javni prevoz, Miljana Jovanovića, bivšeg direktora Parking servisa, jer su pojedini mediji objavili da je u toku krivični postupak protiv njega. U niškom odboru URS-a, koji ga je i predložio, to demantuju dokazima koje imaju.
Odlukom odbora za imenovanja niške gradske skupštine, smenjeno je 13 direktora javnih preduzeća i ustanova, članova DS-a. Niške demokrate, za ovakvo smenjivanje u toku mandata, i bez ikakvog obrazloženja kažu da je protivzakonito i nelogično. Tvrde da se u stranci već interno razgovaralo o eventualnim podnošenjima tužbi protiv preduzeća, kojima su direktori rukovodili, ali da će to biti individualne odluke koje će direktori sami donositi.
Iako zakonski rok od sedam dana, od zasedanja odbora za imenovanja još nije prošao, prema nezvaničnim informacijama koje Televizija 5 ima, o razrešenjima i imenovanjima novih vršioca dužnosti direktora javnih preduzeća, raspravljaće se na trećoj sednici gradske skupštine, koja je zakazana za sutra.

Nastavak na RTV 5...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.