Komad Treći svetski rat pretpremijerno u Pozorištu lutaka

Izvor: RadioCity.rs, 01.Jul.2016, 01:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komad "Treći svetski rat" pretpremijerno u Pozorištu lutaka

Komad "Treći svetski rat" prati sedam potpuno različitih likova, od Borisa, nesigurnog biznismena, preko etnomuzikološkinje bez zaposlenja Marije, do policajca koji je nesrećno zaljubljen u jednog momka.
„Kada smo mi glumci odlučivali koji bismo tekst radili, došli smo do zaključka da bi ovaj bio najbolji jer obrađuje jednu od večitih tema - ljubomoru, ali kroz neke potpuno neočekivane situacije.“ – kaže Uroš Milojević, jedan od glumaca u predstavi.
Scenu će deliti >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << glumci Ivana Pavlović, Uroš Milojević, Milivoje Stanimirović, Svetlana Milenković, Kristina Tomić, Stefan Mladenović, Toma Bibić, Bratislava Milić, Maja Jovanović.
„Ideja da mi glumci sa različitih strana radimo zajedno nastala je u zaista kratkom roku. Želeli smo da pokrenemo neku novu priču, našli smo tekst, dobili autorska prava i krenuli da radimo.“ – dodaje Uroš za City radio.
Tekstopisac komada „Treći svetski rat“ je Ivan Lalić, ovom prilikom u režiji Dejana Gocića, glumca Pozorišta lutaka. Glumačka ekipa planira da nastavi izvođenje predstave u Nišu.

„Od septembra bi trebalo da se nađemo i na redovnom repertoaru Narodnog pozorišta u Nišu, tako da svako ko ne bude imao prilike da dođe na premijeru, moći će da nas gleda od septembra.“ – ističe Svetlana Milenković, takođe glumica u predstavi.

Pretpremijera će se održati 2. jula u 19h u Pozorištu lutaka u Nišu, a premijera 4. jula u Beogradu, a glumci pozivaju publiku da se lepo nasmeju i uživaju u ovom komadu pisanom po tekstu starom 20 godina. Cena karte je 300 dinara.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.