Jubilej Radničkih sportskih igara u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 24.Apr.2015, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jubilej Radničkih sportskih igara u Nišu

Radničke sportske igre u Nišu organizuju se punih 60 godina.

Organizator, Savez samostalnih sindikata Niš, sa partnerima Gradskom opštinom Pantelej i Sportskim savezom Niša, ovim povodom organizuje Sportski dan, u subotu, 25. aprila, na Kameničkom visu.


Nekada jedna od najmasovnijih i najpopularnijih sportskih amaterskih manifestacija, Radničke sportske igre u Nišu, održavaju se već šest decenija. Nakon gašenja mnogih firmi, izgubilo se na masovnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << ali tradicija se održava, a nova vremena donose i nove partnere. Organizatoru, Savezu samostalnih sindikata Niša, pridružili su se Sportski savez Niša i GO Pantelej.

- Samostalni sindikat je još davne 1955. godine održao prve Radničko-sportske igre, na kojima je učestvovalo pet kolektiva, ali već posle pet godina bilo je 180 kolektiva, i ta tradicija u Nišu, u Samostalnom sindikatu traje već 60 godina, zahvaljujući sportskim entuzijastima među sindikalcima, kaže Olivera Bobić, predsednik Saveza samostalnih sindikata Niša.

Sportski dan na Kameničkom visu održava se u subotu, 25. aprila, i počinje u 10 časova. U podne će biti dodeljena priznanja i pehari najboljim pojedincima i ekipama koji su učestvovali na Radničkim sportskim igrama u proteklih godinu dana. Učestvovalo je više od 1000 takmičara u svim sportskim disciplinama.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Uskoro fond za pomoć sportskim klubovima i udruženjima (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 25.Apr.2015, 14:19

U Nišu će uskoro biti oformljen fond iz koga će se pomagati lokalni sportski klubovi i njihov rad na afirmaciji rekreativnih sportskih aktivnosti, kako kod dece i mladih, tako i kod odraslih. To su danas na Kameničkom visu najavili gradski većnik resorno zadužen za sport i omladinu Milan Pešić...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.