Jovanović: Da  grade obdaništa, a ne da bacaju pare na gvožđuriju

Izvor: JuznaSrbija.info, 22.Feb.2017, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović: Da grade obdaništa, a ne da bacaju pare na gvožđuriju

"Napokon su počeli radovi na izgradnji kružnog toka u Dušanovoj ulici ispred Imidža. Projekat u okviru rekonstrukcije ove ulice našao se na stolu bivšeg gradonačelnika Niša još pre četiri godine, ali je on to shvatio kao podmetanje", kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije "Niš, moj grad" u Skupštini Grada Niša.

"I evo do današnjeg dana ovaj projekat nije realizovan", nastavlja Jovanović

On tvrdi da je iz programa Nacionalnog investicionog >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << plana u okviru rekonstrukcije ulica u centru grada od države bilo obezbeđeno 50 posto za rekonstrukciju Dušanove ulice i izgradnju kružnog toka u okviru organizacije saobraćaja na toj raskrsnici.

“Takođe postoji projekat i obezbeđena dozvola za rekonstrukciju Dušanove ulice na raskrsnici sa ulicom Vojvode Mišića. Ono što smatram neophodnim je da semafore na ovoj raskrsnici, zatimispred Imidža, kao i kamere kod Crvenog pevca pod hitno treba ukloniti, jer je to gvožđurija, kao što sam već ranije govorio, za koju građani Niša mesecima plaćaju enormnu globu“, objašnjava Jovanović.

On predlaže da se umesto kamera i semafora izgrade kružni tokovi za koje postoje konkretna saobraćajna rešenja i projektna dokumentacija.

 „Postojanje tih semafora i takve vrste saobraćajne signalizacije jeinteres pojedinih interesnih grupa koje se bave njihovim održavanjem.“

Jovanović ističe da jeodlučno protiv toga da se postavljaju kamere na niškim saobraćajnicama i dodatno opterećuje budžet građana, a koje će koštati poreske obaveznike, kako citamo, blizu 40.000.000 dinara.

„Na svim problematičnim lokacijama gde postoje semafori treba organizovati saobraćaj pomoću kružnih tokova, a pre svega mislim na Bulevar Nikola Tesla, Jagodin Malu, Sremsku ulicu kod Hitne pomoći, kao i na ulicu Generala Milojka Lešjanina (kod Ureda)  i IX Brigade (kod kafića Ypsilon), kao i mnoge druge“, zaključuje Jovanović.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Važno obaveštenje: Izmena saobraćaja u Dušanovoj ulici

Izvor: JuznaSrbija.info, 23.Feb.2017, 11:37

Zbog izgradnje kružnog toka na raskrnici ulica Cara Dušana-Nikole Pašića i Mije Petrovića, poznatijoj kao raskrsnica „kod Imidža“, u zoni izgradnje kružnog toka, na zahtev izvođača radova, doći će izmene režima saobraćaja u periodu od 24. februara do 31.marta ove godine...Nadležan Sekretarijat...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.