Jačanje kulturne saradnje Niša i Malte

Izvor: NTV.rs, 06.Jul.2015, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jačanje kulturne saradnje Niša i Malte

Ambasador za dijasporu Niške kancelarije i osnivač i direktor Srpskog kulturnog centra na Malti, Boban Jovanović, dogovorio je saradnju sa niškim ustanovama kulture, a povodom toga što će Malta 2018. godine biti prestonica evropske kulture.
Kako je istakao na sastanku u Nišu svako prezentovanje Srbije na evropskom i svetskom polju kulture je pozitovno za našu zemlju i na tome će se intenzivnije raditi i u budućnosti.
Od oktobra prošle godine Boban Jovanović postao je >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << ambasador niške Kancelarije za dijasporu kada je formiran i Srpsko kulturni centar na Malti. Od tada duhovni i kulturni život Srba na Malti ide uzlaznom putanjom.
U novembru je organizovana izložba slika Muzeja naivne i marginalne umetnosti iz Jagodine u glavnom gradu Malte, La Valeti, koju je videlo preko tri hiljade ljudi. Kulturni centar pomogao je i u realizaciji Internacionalnog festivala pijanista u Valeti. Ovakva kulturna saradnja je dobar primer prezentovanja Srbije na evropskom i svetskom polju kulture.
Jovanović podseća da je cilj da se preko Kulturnog centra na Malti srpska kultura predstavi evropljanima ali i da se preko njega Srbi koji žive na ovom ostrvu informišu o poslovima i svim svojim pravima. Trenutno na Malti živi do 5000 Srba, i to uglavnom sa juga naše zemlje.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.