Iz Kinezisa 4 prvaka Studentskog prvenstva Srbije

Izvor: RadioCity.rs, 23.Apr.2017, 02:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Kinezisa 4 prvaka Studentskog prvenstva Srbije

U Nišu je nedavno održano treće Studentsko prvenstvo Srbije, koje su obeležili odlična organizacija i vrhunski sport. Takmičili su se džudisti osam Unierziteta iz Srbije, a domaćin je bio niški Univerzitetski džudo i sambo klub Kinezis.
„Imali su zaista jaku konkurenciju, takmičari su po kategorijama bili izuzetno jaki, studenti su došli iz Beograda, Novog Sada, neki od takmičara su reprezantivci Srbije, ali studiraju pa se takmiče. Svi su morali da daju sve od sebe, da bi >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << osvojili prvo mesto, konkurencija je bila dostojna nekog državnog prvenstva, zato smo prezadovoljni i preponosni na postignute rezultate“, rekao je Nemanja Stanković, potpredsednik Kinezisa, za City radio.

Pored zlatnih Nišlija, kako je rekao potpredsednik kluba, takmičari Kinezisa osvojili su i 3 srebrne i 4 bronzane medalje. Prvaci su kvalifikovani za predstojeću Univerzijadu, ali je konačna selekcija na Univerzitetskom sportskom savezu.
„Svi prvaci imaju mogućnost da odu, ali će biti teško jer, mislim, po sportu mogu da odu 2 takmičara, kada je u pitanju džudo. Potrebno je da se proceni da li će na tom takmičenju moći da ostvare zapaženi rezultat. Ja se nadam da će barem jedan takmičar iz našeg kluba uspeti da ode na Univerzijadu“, dodaje Stanković.

Inače, na Prvenstvu Srbije za studente u džudou, nastavljena je zajednička kampanja Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Nišu i UDŽSK Kinezis iz Niša koji su još jednom podržali akciju NURDOR-a “I ja se borim”.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.