Inovacije u anesteziologiji na Kongresu u Nišu

Izvor: RadioCity.rs, 24.Apr.2017, 01:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inovacije u anesteziologiji na Kongresu u Nišu

Niš je i ove godine tokom tri dana bio prestonica osmog Prolećnog međunarodnog naučnog kongresa iz anestezije i intezivne terapije. Na njemu se okupilo oko 80 profesora iz inostranstva, članova Svetskog i Evropskog udruženja anesteziologa, kao i Evropskog uduženja za intezivnu terapiju, nekoliko stotina lekara iz Srbije i zemalja širom sveta.
„Činjenica na koju smo jako ponosni je da je od svog početka pa do danas, naš simpozijum izrastao u jedan od najprestižnijih naučnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << događaja u jugoistočnoj Evropi, okupljajući zajedno iz godine u godinu vrhunske internacionalne predavače i više od 500 učesnika iz Srbije i okolnih zemalja. Uporedo sa našim stremljenjima ka vrhunskim naučnim i edukacionim ciljevima, naš sastanak postao je i naširoko poznat po toploj, prijateljskoj atmosferi i nezaboravnim društvenim događanjima“, rekao je doktor Radmilo Janković, direktor Centra za anesteziologiju Kliničkog centra Niš, predsednik naučnog i organizacionog odbora.
Tokom tri dana nekoliko stotina učesnika iz zemlje i inostranstva prisustvovalo je aktuelnim predavanjima iz oblasti anestezije i intenzivne terapije, koja su neophodna u konstantnom usavršavanju lekara medicine.To smatra specijalista anestezije iz Slovenije, koji tvrdi da se saznanja sa ovakvih naučnih skupova kasnije uvek adekvatno primenjuju i u praksi.

„Širok je spektar predavača ove godine, a uvek je korisno i zanimljivo biti deo ovakvih skupova. Očekivanja učesnika su uvek velika. Saznamo i vidimo novosti sa područja dijagnostike i terapije u oblastima kojima se bavimo u matičnim medicinskim ustanovama“, kazao je doktor anestezije Mladen Savić.

Na kongresu su poslednje inovacije u ovoj oblasti predstavile i brojne farmaceutske kuće.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.