Hiljadarka kroz mesečni račun za struju za funkcionisanje “Beogradske hronike” (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 08.Okt.2015, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljadarka kroz mesečni račun za struju za funkcionisanje “Beogradske hronike” (VIDEO)

Plaćanje televizijske preplate moralo bi da bude obavezno, rekao je generalni direktor rts Dragan Bujošević na javnoj raspravi koja je održana danas u Nišu. Rts se zato nada da će taksa za pretplatu biti objedinjena sa računom za struju i to u jedinstveni iznos. Tako građani ne bi mogli kao ranije, da plate samo struju, a ne i tv pretplatu.
Plaćanje tv pretplate obavezno je u svim zemljama, te bi tako trebalo da bude i kod nas, smatra direktor rts Dragan Bujošević. On navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << primer Hrvatske gde 98 odsto stanovništva plaća pretplatu koja je prinudna. Kod nas je naplata predviđena zakonom kao dobrovoljna što, kako kaže, nije dobro jer bi se jani medijski servis ako nema dovoljno prihoda našao u neodrživoj situaciji.
Direktor rts-a dodaje i da očekuje promenu zakona, kao i da broj budućih obveznika bude oko 2 800 000, dok bi oko 500 000 ili 600 000 građana bilo oslobođeno plaćanja preplate. Javna rasprava o programu rts, odnosno planovima javnog servisa, kada se radi o programskoj šemi, bila je i prilika da se kaže nešto i o nepostojanju regionalnog javnog servisa na jugu naše zemlje.
Direktor rts-a rekao je i da bi bilo dobro ako bi se dopisništvima, kojih javni medijski servis ima 26 širom zemlje, dalo više prostora, ali da ne zna hoće li to biti moguće obzirom na finansije. Što se teme javne rasprave tiče, Bujošević smatra da je važno da se čuju primedbe i sugestije građana kako bi se unapredila programska šema koju, kako kaže, ne treba drastično menjati.

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.