Grad sufinansira 18 projekata za mlade

Izvor: NiskeVesti.rs, 01.Jul.2016, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad sufinansira 18 projekata za mlade

Grad je potpisao ugovore o finansiranju 18 projekata omladinskih organizacija koje imaju za cilj unapređenje položaja mladih. Za sufinansiranje ovakvih projekata prijavilo se ukupno 35 projekata, a ovogodišnji fond je bio 3 miliona dinara.

 
Kapital Magazin je jedna od organizacija čiji projekat finansira Grad u iznosu od oko 150.000 dinara. Reč je o projektu na temu odliva mozgova, koji su započeli prošle godine. Nastavak realizacije podrazumeva da od septembra organizuju >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << radionice u svim niškim srednjim školama.
„Realizuje se u 3 pravca – preduzetništvo, motivacione radionice i tribine i predavanja o kulturno-istorijskom značaju Niša koja će držati diplomirani istoričari“, kaže Filip Jovanović iz Kapital Magazina.
Već drugu godinu zaredom Grad podržava i aktivnosti Mladih ambasadora na transformaciji kultrune scene grada. Ovoga puta sa skoro 200.000 dinara.
„Imamo projekat koji će uključiti mlade u institucije kulture. Program će pratiti edukativne aktivnosti i za mlade i za ustanove kulture, da bi zajedno mogli da kreiraju inovativne programe po meri mladih“, kaže Aleksandar Stamenković iz organizacije Mladi ambasadori.
Odlazeći gradpnačelnik Niša Zoran Perišić kazao je da je tokom mandata imao dobru saradnju sa nevladinim sektorom i da je podržavao omladinski aktivizam.
„Otvorili smo kancelariju za mlade, doneli Odluku o mladima, Lokalni akcioni plan u čijem donošenju je učestvovalo 2.000 mladih.Ova aktivnost ne sme da prestane i moramo da podržavamo programe za mlade“, rekao je Perišić.
On je dodao da su mladi između 15 i 25 godina najosetljivija grupa i da je zbog toga važno raditi na podizanju njihove bezbednosti.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.